marihuana . tráva

9. dubna 2007 v 11:25 | milulka

Marihuana)

Tráva

24.4.2006 15:10 | Mařka | Marihuana)
Co je joint? Pod tímto výrazem se rozumí určitý druh vlastnoručně připravené cigarety, která
obsahuje některou z forem drogy připravované z rostliny Cannabis buď v čisté podobě, nebo ve směsi s tabákem.
Co je Cannabis? Cannabis je odborný název pro konopí (Cannabis sativa, konopí seté) - rostlinu, která je rozšířena po celém světe. Konopí neboli Cannabis vylučuje pryskyřici, která obsahuje účinné omamné látky.
Pojmem Cannabis se proto v užším smyslu označuje psychotropní droga ovlivňující vnímání, připravovaná z rostliny Cannabis.
Co je THC? V pryskyřici vylučované z rostlin Cannabis (především ze samičích květů) je obsažena vlastní psychoaktivní účinná látka, totiž THC (delta-9-tetrahydrocannabinol), tj. éterický olej. Konopí s nízkým obsahem THC (užitkové konopí) se používá k průmyslové výrobě, zatímco rostliny s vysokým obsahem účinné látky slouží jako tzv. drogové konopí k přípravě hašiše a marihuany, dvou hlavních forem Cannabisu na trhu s drogami.
Co je marihuana? Marihuana ("marjánka") jsou sušené a hrubě rozdrcené listy a kousky lodyh rostliny Cannabis, které se míchají s okvětními lístky, obsahujícími velké množství účinné látky. Marihuana se běžně označuje i jako "tráva", "pot" nebo "čaj".
Co je hašiš? Hašiš ("konopná pryskyřice") je pryskyřice produkovaná rostlinami Cannabis, jež se získává ze samičích květů. Hašiš není v podstatě nic jiného než koncentrovaná pryskyřice. Ta se suší a obvykle se dodává v podobě lisovaných placiček a kostek. Bežně se označuje jako "haš" nebo "shit". Hašiš je v průměru šestkrát účinnější než marihuana.

Marihuana

Je zařazována do skupiny drog označovaných jako drogy lehké nebo, jak bylo dříve uváděno, do skupin látek s takzvaným "akceptovatelným rizikem". Díky svému rozšíření se stala tato droga v posledních letech jistým symbolem. Pro jedny představitelem "zla" a společenskou hrozbou, pro druhé pak "zakázaným ovocem" a předmětem boje za legalizaci a dekriminalizaci. Popsat účinky marihuany není vždy snadné, protože jako u řady jiných drog závisí efekt často na osobnosti jedince, ale také na jeho aktuálním stavu a psychickém rozpoložení. Účinek první "dávky" může být velmi rozdílný, od žádného efektu přes nepříjemné tělesné prožitky závratě a suchosti v ústech až po výrazný pozitivní efekt s dosažením očekávané euforie, smíchu a zvýrazněného vnímání okolí. Při
dalším opakování se dosahuje žádaného stavu rychleji a bez nežádoucích vedlejších účinků. Po odeznění první fáze se většinou dostavuje stav příjemného rozpoložení mysli, uvolnění, pohoda a klid, spojený často s výraznou euforizací a tendencí ke smíchu, který je vyvoláván velmi lehce, prakticky jakýmikoli podněty. Tento stav je obecně nazýván - vysmátost. Dalšími účinky mohou být poruchy vnímání spíše příjemného rázu, např. zostření barev, chuti, subjektivně zpomalené vnímání času a dochází k zostřenému vnímání zvuku, hudby. Konopí - marihuanu- lze jak kouřit, tak využít do pečiva, polévky, čaje. THC, aktivní substance nacházející se v marihuaně a hašiši, není rozpustná ve vodě, rozpustná je v olejích, tucích a alkoholu. To je lidstvu známé po tisíce let. Recepty v Indii a ostatních zemích, kde přijímají hašiš v potravě, vyžadují, aby byla před mícháním s dalšími ingrediencemi opražena v másle. Přesto se i dnes najdou jinak i celkem inteligentní lidé, kteří se snaží marihuanu louhovat jako čaj. Je sice možné, že po usilovném vaření se část pryskyřice změkne a do čaje se přeci jen vyluhuje, avšak je jasné, že vaření konopí ve vodě není zrovna nejlepší způsob, jak extrahovat látky rozpustné v oleji. Vyluhování lze docílit kteroukoliv z následujících metod: namáčením či vařením v alkoholu, rychlím pražením nebo pečením v oleji či másle, pouhým smícháníms olejem nebo máslem bez vaření, smícháním za tepla i chladu s mlékem,… atd. Marihuana má v kouři zhruba o 50% více polyaromatických hydrokarbonů ( látek podílejících se na vzniku rakoviny plic), avšak riziko vzniku tohoto onemocnění z "pouhého" kouření marihuany je mnohem, mnohem menší, neboť průměrný kuřák marihuany nikdy nevykouří tolik cigaret, jako průměrný kuřák tabákových výrobků. Po roce 1989 se kouření marihuany značně rozmohlo a stalo se nejprve módní záležitostí a potom celkem běžným doprovodem společenských akcí a večírků. Černý trh s marihuanou téměř neexistuje a to proto, že její pěstování je vcelku nenákladné a jednoduché, marihuany je zkrátka všude dost. Někteří policisté se marihuanou ani nezabývají, protože kdyby to dělali, nezbyl by jim čas na potírání obchodu se skutečnými "tvrdými" drogami. Mnoho odpůrců marihuany tvrdí, že její konzumace stejně dříve či později skončí "braním" tvrdých drog jako je kokain, braun či heroin. Pravdou je, že mnozí "kouřiči" marihuany později skutečně skončili u tvrdých drog. Stejně tak ale může člověk v klidu zůstat u kouření, aniž by u něho bylo riziko nějaké vážnější závislosti. Všechno závisí pouze a jedině na vůli člověka samotného.
Pár receptů

Dietní konopné sušenky

150g konopných semen semletých na mouku 25g loupaných konopných semen 25g sezamových semínek 1 čajová lžička prášku do pečiva 1 čajová lžička pšeničných klíčků 25g konopného másla, nebo jiného másla 2 polévkové lžíce konopného, sojového mléka
Předehřejeme troubu na 190°C. V misce vetřete do másla semínka, prášek do pečiva a všechny ostatní přísady. Přilijte mléko a rukama vypracujte tuhé těsto. Posypte ho moukou a mletými semínky. Vykrájejte půl centimetru silné čtverečky a pečte na vymaštěném plechu 10minut.

Arašídové koláčky

V míse promíchejte 2 šálky mouky, 11 šálku arašídového másla, 2 či 3 vejce, 3 šálku medu, 1 šálek másla 1 čajovou lžičku prášku do pečiva, 1 čajové lžičky soli a 60g jemně prosáté marihuany. Jednotlivé směsi dobře rozmíchejte. Lžící dělejte na plech malé kopečky a trochu je zmáčkněte vidličkou. Pečte ve vyhřáté troubě asi 10 - 12 minut při 190°C.

Konopný koktejl

Smíchejte přibližně 15g jemně rozdrobených marihuanových listů a květů a 1 litru smetany a mléka (půl na půl). Přidejte zarovnanou lžičku lecitinových granulí. Rozmixujte. Vařte na mírném plameni 10 minut. Ještě za tepla přimíchejte několik polévkových lžic medu. Přelijte opět do mixéru, přidejte 1 čajové lžičky vanilkové esence a dejte zchladit na několik hodit. Před konzumací opět promixujte.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 misaaa a pataaaaa misaaa a pataaaaa | 11. dubna 2007 v 12:27 | Reagovat

mas to tu fakt nadhernyyyyyy!!!!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama